Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Δημιουργήστε μια φωλιά αρκούδας σε χειμερία νάρκη



Τι χρειάζεστε:

     ένα μεγάλο κουτί
     ταινία συσκευασίας
     καφέ χρώμα
     μεγάλο πινέλο
     ψαλίδι
     κουβέρτες και μαξιλάρια



Οι αρκούδες πέφτουν σε χειμερία νάρκη κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε ένα κρησφύγετο. Οι μαθητές σας μπορεί να μάθουν περισσότερα για τις αρκούδες σε χειμερία νάρκη, κάνοντας το δικό τους δημιουργικό και άνετο κρησφύγετο. Μπορεί να χρησιμοποιήσουν τελικά το κρησφύγετο, ενώ προσποιούνται ότι βρίσκονται σε χειμερία νάρκη τους κρύους μήνες του χειμώνα!


Kindergarten Winter Activities: Create a Hibernating Bear Den


 Μοιραστείτε ένα παραμύθι με τους μαθητές σας για τις αρκούδες και την χειμερία νάρκη. Μετά την ανάγνωση για τις αρκούδες, μπορείτε να συζητήσετε για τη χειμερία νάρκη και να δείτε αν τα παιδιά ξέρουν οποιαδήποτε άλλα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.
    
Κατ 'αρχάς, να βοηθήσετε τα παιδιά σας να σφραγίσουν το κουτί με ταινία συσκευασίας.
    
Προσκαλέστε τα παιδιά σας να ζωγραφίσουν ένα μεγάλο κουτί. Μπορεί να χρησιμοποιήσουν ένα μεγάλο πινέλο και καφέ χρώμα για να μετατρέψουν το κουτί, σε μια σπηλιά - ενθαρρύνετε τη φαντασία τους!
    
Ενώ το σπήλαιο - κουτί στεγνώνει τα παιδιά μπορεί να ψάξουν για μαξιλάρια και ζεστές κουβέρτες για να τοποθετήσουν μέσα στη σπηλιά,  έχοντας ένα ωραίο σνακ για να τα βοηθήσουν να μείνουν χορτάτα, ακριβώς όπως μια αρκούδα κάνει πριν από τη χειμερία νάρκη. Στις αρκούδες αρέσει να τρώνε  καρύδια και μούρα πριν
τη χειμερία νάρκη, έτσι ένα μπολ με ξηρούς καρπούς και μούρα μπορεί να είναι καλή ιδέα!
    
Βοηθήστε τα παιδιά σας να κόψουν μια μεγάλη τρύπα στο πλάι του κουτιού, ώστε να την χρησιμοποιήσουν για να μπαίνουν και να βγαίνουν μέσα και έξω από το σπήλαιο.
    
Τώρα τα παιδιά σας μπορεί να βρουν το ιδανικό σημείο για να τοποθετήσουν τη σπηλιά τους για την χειμερία νάρκη. Ενθαρρύνετέ τα να κουρνιάσουν μέσα και να δουν αν είναι έτοιμα να πέσουν σε χειμερία νάρκη!Γνωρίζατε ότι: οι αρκούδες πέφτουν σε χειμερία νάρκη για έως και 6 μήνες το χρόνο! Ενώ οι αρκούδες πέφτουν σε χειμερία νάρκη ο κτύπος της καρδιάς τους επιβραδύνεται και η θερμοκρασία του σώματός τους πέφτει έως 88 βαθμούς. Η κανονική θερμοκρασία μιας αρκούδας είναι το ίδιο με τον άνθρωπο : 98,6 βαθμούς Κελσίου!


http://www.education.com/


Προέκταση:
δίνετε σε κάθε παιδί τον κορμό της αρκούδας και εκείνα προσθέτουν το κεφάλι, πόδια χέρια.
Παίρνουν την αρκούδα που έφτιαξαν σπίτι και την βάζουν σε ένα μέρος το χειμώνα.
Την άνοιξη ο εκ/κος στέλνει μήνυμα στο σπίτι και υπενθυμίζει ότι η αρκούδα θα πρέπει να ξυπνήσει και να επιστρέψει στο σχολείο.



 Build a Bear puppet from popsicle sticks. Color,   glue tape and cut out.



http://www.bennyandboone.com/Build-a-Bear-puppet-craft.htm





Άλλη μια ιδέα για τη χειμερία νάρκη:



http://kiboomukidscrafts.com/hibernating-bear-cra