Μουσική


Η ποδηλάτισσα

Εμπλέξτε νέες τεχνολογίες, εικαστικά και φτιάξτε το δικό σας βίντεο με τις ζωγραφιές των παιδιών της τάξης σας.Παιχνίδι ρυθμού για το Πάσχα

Αυτό το παιχνίδι ρυθμού είναι ένας πολύ καλός τρόπος ώστε τα παιδιά να ασκηθούν στο ρυθμό και να αναγνωρίζουν τις νότες, ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζουν και μαθαίνουν για το Πάσχα.

 Εκτυπώστε τις κάρτες του παιχνιδιού. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε την χρωματιστή έκδοση ή να εκτυπώσετε το απλό περίγραμμα και να αφήστε τα παιδιά να διακοσμήσουν. Κόψτε και φτιάξτε 4 εικονογραφημένες κάρτες και 4 αντίστοιχες κάρτες ρυθμού. Ζητήστε από τα παιδιά να τις ταιριάξουν. Αυτό το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί με παιδιά από περίπου 3 ετών και πάνω. Μπορείτε να το κρατήσετε απλό για τα μικρότερα παιδιά: ας ταιριάξουν τις νότες με τις λέξεις από μνήμης. Τα μεγαλύτερα παιδιά θα είναι σε θέση να ταιριάξουν τις νότες με τις λέξεις μέσα από την ανάγνωση των λέξεων.

Πώς να παίξετε αυτό το παιχνίδι:
1. Εξετάστε κάθε εικόνα, λέγοντας τα λόγια και χτυπώντας παλαμάκια αντιστοίζοντας τον ρυθμό.

2. Αναμίξτε τις κάρτες και ζητήστε από ένα παιδί να προσπαθήσει να ταιριάξει τα ζευγάρια των εικόνων και τους ρυθμούς. Μπορείτε επίσης να τους ζητήσετε να κλείσουν τα μάτια τους, ενώ μπορείτε να κρύψετε μια εικόνα και στη συνέχεια θα πρέπει να μαντέψουν ποια έχετε κρύψει.

3. Στη συνέχεια, δείξτε την εικόνα και ζητήστε από το παιδί να χτυπήσει παλαμάκια στο ρυθμό και να πει τις λέξεις που ανήκουν σε αυτήν.

4. Ψιθυρίστε τα λόγια ενός εκ των καρτών π.χ. "Ζεστά κουλουράκια" στο αυτί ενός παιδιού. Το παιδί στη συνέχεια πρέπει να την χτυπήσει με τα χέρια τον ρυθμό μια-δυο φορές, ενώ όλοι οι άλλοι πρέπει να μαντέψουν σε ποια εικόνα αντιστοιχεί. Μπορούν να το κάνουν αυτό, επισημαίνοντας την εικόνα και να λένε τις λέξεις.

5. Για τα μεγαλύτερα παιδιά, μπορείτε να τους δείξετεκάθε κρυφά μια κάρτα με ρυθμό. Τη διαβάζουν και χτυπούν με τα χέρια το ρυθμό για να δουν αν οι άλλοι μπορούν να μαντέψουν. Πείτε τους ότι παριστάνουν τους "μυστικούς πράκτορες" και στέλνουν κώδικες ο ένας στον άλλο!

Καλή επιτυχία!


http://www.letsplaykidsmusic.com/rhythm-game-for-easter/

Παιδικό ραδιόφωνο:
http://www.babyradio.gr/index.php/paidiko-radiofono#


KΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
06:00-09:00 «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» με BABY RADIO.
09:00-11:00 Τα ωραιότερα παιδικά τραγούδια.
11:00-13:00 Δύο ώρες Χορός και Διασκέδαση.
13:00-18:00 Απαλή μουσική για χαλάρωση και παραμύθια.
18:00-20:00 Μουσική για ξεφάντωμα και Πάρτυ.
20:00-21:00 Ανάγνωση ύπνου. Ιστορίες, ποιήματα – μουσική
21:00-06:00 «ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ» με BABY RADIO.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου