Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Οι καλύτερες συνταγές για μελομακάρονα!!!


Φίλοι, φίλες

Φτάνουν  Χριστούγεννα και όλοι/όλες μας όλο και μερικά μελομακάρονα θα φτιάξουμε είτε στο σπίτι είτε στο νηπιαγωγείο ή στον παιδικό σταθμό μαζί με τους μαθητές μας!!!
Θα παραθέσω συνταγή και αν υπάρχουν συναδέλφισσες, γονείς ή όποιος και όποια άλλη θέλει να μοιραστεί συνταγή για μελομακάρονα και φωτό βέβαια όταν τα φτιάξει, πολύ θα χαρώ να την αναρτήσω! Ειδικά τα μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας!
Να γλυκαθούμε βρε παιδί μου και εμείς οι μεγάλοι, να γλυκάνουμε και τα πιτσιρίκια μας και όλους όσους αγαπάμε!



Μελομακάρονα απο Καρδι(τσ)ά





  • 8 φλιτζάνια αλεύρι, για όλες τις χρήσεις (1 πακέτο και λίγο περισσότερο)
  • 1/2 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού ( διαλύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε αυτό)
  • ξύσμα απο ενα πορτοκάλι
  • 2 κούπες καλαμποκέλαιο
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλας σε σκόνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1 και 1/4 κούπας καρύδια (χονδροκοπανισμένα)
  • 1/4 φλιτζάνι κονιάκ ή μπράντι
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

  • Σιρόπι
    • 2 1/2 κούπες μέλι
    • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
    • 2 κούπες νερό
    • 2-3 σταγόνες λεμόνι
    • 1 ξύλο κανέλας

    Πώς το κάνουμε:

    1. Σ ένα μπωλ ανακατεύουμε το αραβοσιτέλαιο (συνήθως χρησιμοποιώ ελαιόλαδο, αλλα την συνταγή αυτη την έκανα οπως ακριβώς ζητούσε και με δικαίωσε)...συνεχίζουμε... το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού (στον οποίο ήδη εχουμε ανακατέψει την μαγειρική σόδα), το ξύσμα πορτοκαλιού και την ζάχαρη στο τέλος. Προσοχή ανακατέυουμε με το χέρι και οχι με μίξερ.
    2. Προσθέτουμε το αλεύρι και πριν το βάλουμε όλο προσθέτουμε τις βανίλιες, τα καρύδια, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και στο τέλος το υπόλοιπο αλέυρι.
    3. Δεν χρειάζεται πολυ ζύμωμα, ίσα ισα να καθαρίσετε τα χέρια σας απο την ζύμη.
    4. Ψήστε στους 180 (αέρα) για 20-25 λεπτά στην μέση του φούρνου.
    5. Εντωμεταξύ εχουμε βάλει τα υλικά για το σιρόπι.
    6. Τα βράζουμε για 10 λεπτά, ξαφρίζουμε και στην συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσει.
    7. Σε κρύο σιρόπι βάλτε τα ζεστά μελομακάρονα μόνο για λίγο, αν τα θέλετε πιο ζουμερά αφήστε τα λίγο παραπάνω, επειδή θα αρχίσουν τα μελομακάρονα να κρυώνουν μπορείτε να ζεστάνετε λίγο το σιρόπι σας.

















    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου